Geen Hans Van Alphen meer op het EK in Amsterdam. De 34-jarige atleet evalueerde na een test deze ochtend dat het beter is om het voor bekeken te houden. Van Alphen kampte na de eerste dag, waarin hij tot 3993 punten kwam, met last in de bekkenregio. Dit zou wel eens het einde van zijn carrière kunnen betekenen.

Van Alphen is nog altijd de houder van het Belgisch record met 8519 punten. Dit behaalde hij in 2012 op de tienkamp in Götzis. 2012 werd hét jaar voor de meerkamper, aangezien hij op de Olympische Spelen in Londen net geen brons behaalde met een puntentotaal van 8447.

Na Londen kende Van Alphen enkele zware jaren. Hij kreeg af te rekenen met heel wat blessures en ook mentaal was het niet altijd even makkelijk. De Olympische Spelen in Rio zouden normaal het eindpunt worden van zijn reis als topsporter, maar nu zou het wel eens een vervroegde exit kunnen betekenen.

Pittomvils valt tijdens horden

Niels Pittomvils - Foto: Jeroen De Meyer
Niels Pittomvils – Foto: Jeroen De Meyer

Het leek de Belgen niet mee te zitten deze ochtend. Niels Pittomvils ging tijdens de 110m horden onderuit op de tweede horde, maar hij liet alvast weten dat hij toch doorgaat.  De Limburger kende een degelijke eerste dag gisteren. Hopelijk kan hij in de komende nummers Thomas Van Der Plaetsen naar een medaille stuwen!