We mogen ons stilaan opmaken voor het EK in Amsterdam. Maandag stappen het merendeel van de Belgische atleten de Thalys op die hen voert naar Amsterdam. Ook Atletieknieuws is met een ruime ploeg medewerkers present, in tegenstelling tot Sporza. Door het drukke programma met o.a. de Tour de France en het EK voetbal, moeten we vaak tot middernacht wachten vooraleer we op ons televisiescherm beelden vanuit Amsterdam te zien krijgen.

Komende woensdag gaat het Europees atletiekkampioenschap in Amsterdam van start. Dat zal zonder Kris Meertens en Marc Willems zijn, de bekende commentatoren van Sporza. Enkel Inge Van Meensel is immers ter plaatse, Marc Willems zorgt vanuit Brussel voor samenvattingen en ook een korte live-uitzending op zondag. Het wordt nachtwerk voor Marc Willems aangezien de samenvattingen pas rond middernacht op de antenne gaan. Alles sessies worden aangeboden via de livestream op de Sporza-website, weliswaar zonder commentaar.

RTBF zendt dan weer wel elke dag live uit vanop het EK in Amsterdam, namelijk op het kanaal van La Deux. De commentatoren ter plaatse zijn Hervé Gilbert en voormalig meerkamper en Belgisch kampioen Frédéric Xhonneux. U kan hierover meer te weten komen via dit artikel. Vindt u het allemaal een beetje te ingewikkeld? Geen paniek, maandag volgt nog een algemeen overzicht van hoe u dit EK op de voet kan volgen.

De uitzenduren van het EK atletiek op Sporza

⇒ woensdag 6/7 op Eén van 00u15 tot 00u45 (is dus eigenlijk al op donderdag)

⇒ donderdag 7/7 op Eén van 00u15 tot 00u45

⇒ vrijdag 8/7 op Eén van 23u25 tot 23u55

⇒ zaterdag 9/7 op Eén van 23u20 tot 23u50

⇒ zondag 10/7 op Canvas LIVE van 18u tot 19u

1 REACTIE

  1. En jullie durven dit publiceren? Een regelrechte schande is het! Ik hoop dat jullie geen subsidies meer krijgen. Bende amateurs.

Reacties zijn gesloten.