Na het A-staal is nu ook het B-staal van de Jamaicaanse sprinter Nesta Carter positief bevonden. De atleet, die op de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud behaalde op de 4×100 meter, testte positief op het stimulerend middel methylhexanamine dat soms ook terug te vinden is partydrugs. Door de positieve plas van Carter verliezen ook Usain Bolt en de andere teamgenoten wellicht hun olympische titel.

Carter werd dus acht jaar na gebruik toch nog ontmaskerd doordat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) alle urinestalen van de atleten die deelnamen aan de Spelen in Peking en Londen opnieuw liet testen. Dankzij de nieuwe opsporingstechnieken hangt er dus alweer een grote vis aan de haak van het antidopinglab. Methylhexanamine, het product waar Carter positief voor testte, verhoogt de alertheid en vermindert de vermoeidheid. Bovendien zou het ook nog de vetverbranding stimuleren.

Omdat Carter deel uitmaakte van het winnende team op de 4×100 meter op de Olympische Spelen in Peking met Usain Bolt, Asafa Powell en Michael Frater zullen ook deze drie atleten hun olympische titel wellicht moeten afstaan aan de Chinezen, die zo acht jaar na datum in eigen land toch nog de titel pakken. In onderstaand filmpje zal u dus helaas de gele truitjes van Jamaica moeten wegdenken.

https://www.youtube.com/watch?v=Rp-JEO4Jsd0