De IFAM lokt volgende week zaterdag weer heel wat sterke binnen- en buitenlandse atleten naar Oordegem. De organisatie verwacht zelfs af te kloppen op meer dan 2.000 atleten. Het World Athletics Continental Tour Challenger-label, en bijhorende ‘placing score’, speelt daarin een belangrijke rol. Daarnaast heeft de IFAM de status van de atleet centraal te zetten. Dit jaar gaan organisatoren Kim Barbé en Benjamin Adam daar zelfs nog een stap verder in.

Zaterdag 27 mei zal bij heel wat atleten met rood omcirkeld staan in de agenda. De IFAM in Oordegem staat dan ook gekend als limietenfeest. De organisatie doet er namelijk elk jaar alles aan om de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken voor de atleten.

Op de sprintnummers wordt er bijvoorbeeld al meerdere jaren windvoordeel gegarandeerd door, indien nodig, de 200m-lijn als finish te nemen van de 100m, 100m horden, 110m horden en de 200m. Ook dit jaar worden de sprinters op hun wenken bediend. Atleten die deelnemen aan een afstandsnummer kunnen dan weer rekenen op een tempomaker die het pak richting een snelle tijd loodst.

Nieuw dit jaar is het gebruik van RFID-tags in het hoofd- en naprogramma. Dankzij deze ‘chips’ worden live doorkomsttijden en -posities van elke atleet op een (halve) fondnummer geregistreerd. De individuele tussentijden worden bovendien verwerkt in de algemene uitslag. Hoewel enkel de eindtijd geldt als officiële uitslag, kan dit voor atleten en trainers interessante inzichten opleveren.

Voor meer info over de IFAM kan u hier terecht.