We zijn al woensdag, dus het weekend komt stilaan in zicht. Met op zaterdag de IFAM belooft dat weer een atletiekweekend te worden om ú tegen te zeggen. Met zo’n 2500 aanmeldingen breekt de organisatie opnieuw alle records. Onder de deelnemers zijn ook meerdere van de betere Belgen, zoals ook nationaal kampioen 100m Yannick Meyer, die ondanks blessureleed alsnog zich wel klaarstomen voor het BK.

Yannick Meyer start als favoriet op de 100m - Foto: Tomas Sisk
Yannick Meyer start als favoriet op de 100m – Foto: Tomas Sisk

Hoe is jouw zomerseizoen tot nog toe verlopen?

“Mijn zomer seizoen is tot nu toe eerder moeizaam verlopen. Ik heb een volledige opbouw gemist en in totaal een goede 8 weken out geweest. Met verbouwingen heb ik mijn knieschuif gekwetst en zijn ook mijn ligamenten gescheurd. Door het blessureleed mis ik heel wat uithouding. Ik heb het seizoen slechts geopend met 11″31 en tot vorig weekend, op het Vlaams kampioenschap, was ik nog niet onder de 11″ geraakt. Op het Vlaams kampioenschap ben ik derde geworden met 10″79, ondanks dat ik in de eerste meters driemaal door die knie ben gezakt. Om slechts een zestal weken voluit te trainen valt die tijd best mee gezien de omstandigheden. Het is daarnaast ook mentaal niet eenvoudig geweest, maar nu proberen we door te trainen – zonder al te veel af te bouwen voor wedstrijden – om tegen het Belgisch kampioenschap in vorm te zijn.”

 

Vanwaar jouw keuze voor deelname aan de IFAM?

“Aan de ifam neem ik elk jaar deel, zowel indoor als outdoor. Oordegem beschikt over een goede piste en deze meeting trekt in het algemeen goede concurrentie. De komende en voorbije weken heb ik al heel wat wedstrijden gelopen om terug in het wedstrijdritme te komen en deels als extra training.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik verwacht dat er in het algemeen goede tijden zullen gelopen worden en dat ik mij aan de andere atleten kan optrekken. Ik beschik momenteel over heel wat kracht en snelheid maar kan mijn ritme of passen niet maken, vooral in de laatste 20 meter. Van mezelf verwacht ik een lage 10″70, wat me al zeker zou moeten lukken.”

Hoe ziet jouw seizoen er uit na de IFAM? Welke doelen heb je je gesteld?

“Het weekend na de IFAM ben ik weer paraat in Oordegem om de Putbosmeeting te lopen. Dan plan ik nog deelname in Brussel om een weekje later alles te geven op het BK. De komende weken zullen de trainingen voor mij nog behoorlijk zwaar zijn om de verloren schade in te halen. Wat ik nog verwacht is moeilijk te zeggen. Mijn tijd van vorig jaar kan zeker nog scherper, maar deels had ik dit zomerseizoen eigenlijk al afgeschreven. Alles hangt af van de komende weken en hoe mijn lichaam het doorkomt. Ik geloof wel dat ik over voldoende snelheid en kracht beschik om mijn titel te verlengen, maar dan zou de techniek en de uithouding op het einde terug in orde moeten zijn. Wat me vorig weekend was opgevallen en mijn trainer ook al had gezegd is dat ik mijn voet te ver voor mijn lichaam uitzet waardoor ik heel wat stuwing verlies en lager ga lopen.”

Meer informatie over de IFAM vind je op www.ifam.be

Alle IFAM koorts artikels vind je hier.