Isaac Kimeli is er in geslaagd om sneller te lopen dan de EK-limiet op de 1500m. Op de avondwedstrijd in Nijmegen finishte de poulain van Tim Moriau als vijfde in 3’38”90, goed voor een nieuw persoonlijk record. Op de 5.000m snelde Simon Debognies dan weer naar een nieuwe persoonlijke beste. Ook andere Belgen toonden zich in positieve zin.

Op de Nijmegen Global Athletics verbeterde Kimeli zich met bijna een volle seconde. Dankzij de EK-limiet voor beloften, die 3’40”50 bedraagt, plaatst hij zich zo voor de komende Europese kampioenschappen in Amsterdam. Wil de atleet van Atletiek Vlaanderen zich op de 1500m plaatsen voor Rio (3”36”20), dan zal hij wel nog een pak sneller moeten.

Met deze tijd bevestigt Isaac alvast dat het met de snelheid wel goed zit. Deze zomer is het EK voor hem het hoofddoel en nu de kwalificatie binnen is, kan hij zich alvast in alle rust voorbereiden op dit kampioenschap.

Record voor Simon Debognies

Ismael Debjani - Foto: Tomas Sisk
Ismael Debjani – Foto: Tomas Sisk

Op de 1500m kwamen trouwens meerdere Belgen in actie. De voornaamste prestaties waren die van Ismael Debjani en Pieter Claus. Zijn eindigden respectievelijk als eerste en tweede in de B-reeks. Debjani deed dat in 3’41”98 en precies een halve seconde later was het Claus die over de meet kwam.

Simon Debognies nam dan weer de 5.000m voor zijn rekening. Met haas Abdelhadi El Hachimi dook hij vlotjes onder de 14’. Hij scoorde met een tijd van 13’54”61 net als ploegmakker Kimeli dus een nieuw persoonlijk record, ondanks een trage eerste drie kilometers. Misschien wel nog opmerkelijker is de prestatie van Soufiane Bouchikhi. Hij werd zesde in een tijd van 13’47”83. De Ek-limiet bedraagt voor alle duidelijkheid 13’39”70.

Alle uitslagen van deze avond kan u terugvinden via deze link.