Justin Gatlin heeft er een lang en bijgevolg vermoeiend seizoen opzitten. Morgen wil hij zich nog eenmaal opladen om in Brussel op zowel de 100 als 200 meter scherpe tijden neer te zetten. Deze middag keek hij op de persconferentie al eens vooruit naar zijn races van morgen.

Gatlin voelt zich nog behoorlijk goed aan het einde van het seizoen. Bij afwezigheid van Usain Bolt zal de chrono morgen op de Memorial Van Damme allicht zijn grootste concurrent worden. Met 9″77 en 19″71 lukte de Amerikaan vorig jaar een bijzonder snelle dubbel in het Koning Boudewijnstadion. Het wordt dan ook zeer moeilijk om dat morgen nog eens over te doen, maar Gatlin wil na een zwaar seizoen toch mikken op twee snelle tijden. Zelf noemde hij geen precieze chrono’s, maar organisator van de Memorial Wilfried Meert gaf wel prijs dat Gatlin zijn zinnen heeft gezet op het nationaal record op de 100m. Dat staat sinds september 2009 op naam van Tyson Gay, die in Shanghai er amper 9″69 over deed. En wat is er mogelijk op de 200m rekening houdend met de brede bochten in het Koning Boudewijnstadion? Vorig jaar sloeg Gatlin iedereen al met verstomming, na zijn technische foutjes op het afgelopen WK in Peking is hij er morgen op gebrand om te tonen hoe het wél moet.