Nick Symmonds laat weer van zich horen. De Amerikaanse middellange afstandsloper biedt een stukje huid op zijn schouder te koop aan op eBay. Geïnteresseerde sponsors kunnen zo met tijdelijke tatoeages adverteren op de huid van de Olympiër.

Maar liefst 58 vierkante centimeter op de rechterschouder van Symmonds, dubbelvoudig Amerikaans kampioen 800m, staat op dit moment te koop op eBay. Op de linkerschouder van Symmonds prijkt nu al de tattoo van zijn eigen firma, Run Gum.

Het is niet de eerste keer dat de 32-jarige Symmond zichzelf te koop aanbiedt. In aanloop naar de trials voor de Spelen in 2012 haalde hij er al eens ruim 11.000 dollar mee op. Een marketing firma uit Wisconsin was toen de hoogste beider. Op dit moment staat het hoogste bod op 6100 dollar.

Geïnteresseerde kopers moeten zich wel bewust zijn dat de tijdelijke tattoos volgens regels van de IAAF tijdens wedstrijd overplakt dienen te worden. Maar dat mag bedrijven niet afschrikken, aldus Symmonds in zijn eBay-beschrijving. “Deze absurde regels zullen er zeker niet voor zorgen dat er minder publiciteit mee gemoeid is, integendeel! Ik zal er alles aan doen om het bedrijf een fantatische return-on-investment te geven.”

Symmonds staat er om bekend al eens tegen de schenen te schoppen. Vorig jaar nog was hij er niet bij op het WK omdat hij weigerde de Amerikaanse teamkledij (van sponsor Nike) te dragen.

Bieden op Symmonds kan nog tot 4 mei! Veel succes!