Morgen, zondag 31 december, wordt in het Nederlandse Soest de 37ste editie van de Sylvestercross georganiseerd. Traditiegetrouw vieren enkele Belgische atleten hier hun oudejaar. Vorig jaar konden Imana Truyers en Koen Naert zichzelf nog eremetaal als nieuwjaarscadeau toe-eigenen. Ook dit jaar doet de sterk bezette deelnemerslijst bij de mannen veel goeds beloven.

Jeroen D’hoedt (links), PJ Hannes (midden) en Bashir Abdi (rechts) – Foto: Tomas Sisk

Op de lange cross bij de mannen mogen we net als vorig jaar rekenen op Koen Naert. Tijdens deze 10,4 kilometer lange wedstrijd zal hij worden vergezeld door Ali Hamdi, Bashir Abdi, Soufiane Bouchikhi, Jeroen D’hoedt en Pieter-Jan Hannes. Die laatste twee duiken weer op in een lange cross na een afwezigheid van heel wat maanden. Hamdi, die vorig jaar nog de tweede plek wegkaapte op de korte cross, zal dit jaar dus ook zijn kans wagen op het langere werk. Soufiane Bouchikhi is na zijn knappe prestatie op het EK niet bij de pakken blijven zitten. “Ik heb hard getraind om nog sterker en beter te worden. Ik ken geen feestdagen, na mijn carrière heb ik genoeg tijd om daarvan te kunnen genieten”, vertelt Bouchikhi. Dat hij gebrand is op de overwinning en dat hij zijn opgave van vorig jaar wil wegspoelen, is duidelijk.

Renée Eykens, die samen met D’hoedt de Belgische eer zal verdedigen op de mixed relays in Edinburgh, zal alvast haar snelle benen testen. De korte cross van 3,2 kilometer wordt om 13u20 op gang geschoten. Eykens, die samen met Hannes vorige week in het Duitse Düsseldorf een eerste indoortraining afwerkte, lijkt goed in vorm te zijn. Beter doen dan haar achtste plaats vorig jaar lijkt zeker mogelijk.

Tim Van De Velde – Foto: Tomas Sisk

Na zijn overwinning van vorig jaar bij de junioren staat rots in de branding Tim Van de Velde ook dit jaar weer paraat. “Vorig jaar was ik nog scholier en nam ik van in het begin al de leiding. Ik hoop dat ik dit jaar meer weerwerk van de concurrentie zal krijgen, maar mijn doel is om weer met het goud naar huis te keren”, aldus een gemotiveerde Van de Velde.

6 REACTIES

Reacties zijn gesloten.