Op de Soundtrack-meeting in Tübingen (Duitsland) hebben onze landgenoten weinig potten kunnen breken. Ismael Debjani zette wel knap de A-reeks van de 1500 meter naar zijn hand, maar de toptijden bleven uit.

Negen Belgische atleten zochten vandaag hun heil in het Duitse Tübingen, nabij Stuttgart. Op de 1500 meter bij de dames waren Sofie Van Accom en Louise Carton op de afspraak. Van Accom ging zoals verwacht de Belgische veldloopkampioene vooraf, 4’12″50 en een vierde plaats tegenover 4’14″61 en een achtste plaats voor Carton. Op de 1500 meter bij de heren dubbel zoveel Belgen aan de startlijn en dat zal ook de organisator geweten hebben. Het was Ismael Debjani die iedereen het nakijken gaf, hij maakte het zegegebaar na 3’39″65. Even verderop kende Isaac Kimeli een mindere dag, hij kon met 3’41″68 en een zevende plaats nog net Pieter Claus voorblijven (3’41″93). Ook Belgisch kampioen op de korte cross Ali Hamdi is nog op zoek naar zijn beste vorm, hij moest zich tevreden stellen met 3’46″13 en een veertiende plaats. De kwalificatie-eis voor het WK in Londen bedraagt 3’36″00.

In de B-reeks van de 1500 meter waren de Belgen overigens opnieuw aan het feest. Robin Hendrix  liet niets aan het toeval over en soleerde naar de zege in een recordtijd van 3’45″92. Tot slot trokken ook Aurèle Vandeputte en Stijn Baeten hun wedstrijdtenue aan. Op de 800 meter liet Vandeputte als tweede 1’49″41 optekenen, voor Baeten stopte de klok op 1’52″16, goed voor een zevende plek.

De volledige uitslagen vindt u via deze link.