Het leek een ongelofelijke prestatie te worden. De marathon van Londen was verschroeiend van start gegaan en het wereldrecordschema bleef akelig lang aangehouden.  toploper Eliud Kipchoge was degene die in de laatste kilometers nog een extra versnelling in de benen had. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn wisten wij al dat hij nipt tekort zou komen, maar Kipchoge besefte dat pas in de laatste meters.

“I did not know”, stamelde de sympathieke Keniaan, die schijnbaar nóg overschot had na de finish. Kipchoge stoof op de finishlijn af, maar besefte pas op een meter of 100 van de meet hoe dicht hij wel niet bij het wereldrecord (2u02’57) was gekomen… Hij zag de klok net voorbij die tijd tikken en klopte zich op zijn kale knikker. Vorige herfst al zag Kipchoge een absolute toptijd op de marathon van Berlijn aan zich voorbijgaan, toen de zooltjes van zijn schoenen besloten om andere oorden op te zoeken.

Lees het volledige verslag van de Londense marathon hier.