Dafne Schippers raast als een sneltrein door het indoorseizoen. Met 7”00 op de 60m evenaarde ze in Berlijn het 30 jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman en zette ze de beste wereldjaarprestatie neer. De 23-jarige Utrechtse blikt momenteel nog niet te ver vooruit, maar de ketting met de gouden Olympische ringen rond haar hals zeggen genoeg. Haar overwinning in Glasgow afgelopen weekend was gewoon een nieuwe stap richting de Olympische droom. Gunther Dekie was er in Schotland bij en noteerde onderstaande reactie. 

“Dit is de eerste winter waarin ik me volledig focus op de sprint en ik ben heel tevreden over mijn niveau. Ik hoopte uiteraard om progressie te boeken in vergelijking met vorig jaar, maar dat ik in mijn tweede wedstrijd al meteen 7”00 ging lopen, had ik ook niet verwacht. In Glasgow kwam ik in de finale tot 7”10. Niet meteen mijn beste wedstrijd, maar ik was vooral blij dat ik de wedstrijd kon winnen. Met atletes als Elaine Thompson, Ewa Swoboda en thuisloopster Dina Asher-Smith was de tegenstand enorm groot. Na de reeksen wist ik al dat de piste niet supersnel was en dan telt eigenlijk alleen de overwinning. Zo’n wedstrijden zijn ook mentaal heel belangrijk. Ik denk wel dat ik onder de 7”00 kan lopen, maar ik ben daar niet zo heel veel mee bezig. Ik hoop op mijn sterkst te zijn in Portland en om er een medaille te halen. Het indoorseizoen is voor mij heel leerzaam met het oog op de zomer. Mijn start wordt steeds beter en ook op technisch vlak boek ik vooruitgang.”

“Aan het zomerseizoen zelf heb ik nog niet zo heel veel gedacht. Uiteraard zijn de Olympische Spelen het absolute hoofddoel, maar momenteel telt enkel de volgende wedstrijd. Volgend weekend is er het Nederlands Kampioenschap en daarna komt het WK in Portland eraan. Ik kijk ook enorm uit naar het EK in eigen land deze zomer. Dat kampioenschap moet dan de springplank naar de Spelen worden. Laat ons gewoon zeggen dat ik momenteel perfect op schema zit.”