Wel wat internationaal geweld aan de start bij de dames. Louise Carton zou het dus niet gemakkelijk krijgen om mee te strijden voor winst en dat bleek ook eens de race op gang geschoten. Van bij de start draaide een Afrikaanse dame de gashendel open. De Nederlandse Maureen Koster probeerde aan te pikken en ook Fionnuala McCormack (vroeger Britton en vorige week nog goed voor een vierde plek op het EK) schoof mee. Halfweg volgde Carton op zo’n 30 meter. Veerle Dejaeghere hing dan in zesde positie, Almensh Belete volgde als negende.

Nog wat wijzigingen aan de finish. McCormack toonde zich uiterst sterk na een al even sterk EK en ging nog met de winst aan de haal. Koster liep als tweede binnen. Carton kreeg het in de tweede wedstrijdhelft nog zwaar, maar kon haar vierde plaats behouden. Na een sterke laatste ronde rukte Dejaeghere nog op naar stek vijf. Volgende Belgen werden Belete, Imana Truyers, Hanna Vandenbussche en Sofie Van Accom.

“Ik heb hier al vaak deelgenomen, maar had nog nooit kunnen winnen. Eindelijk.”, liet een dolgelukkige McCormack optekenen.