Na overwinningen in Mol en Roeselare en met een comfortabele voorsprong in het klassement, leek de korte cross weer spek voor de bek te gaan worden van Wesley De Kerpel. Dat was buiten Ali Hamdi gerekend echter. Die stond er in Brussel weer helemaal na een lange blessureperiode en gestage opbouw de voorbije maanden. De winst zelf ging naar (niet-Belg) El Mouaziz.

El Mouaziz nam van bij het begin het commando door uit te pakken met een raketstart. Ali Hamdi miste net als in Tilburg en Roeselare zijn start en was pas rond de 20ste plaats weg. In de achtervolging op El Mouaziz nam De Kerpel het meeste werk voor zijn rekening, maar was het uiteindelijk dus Hamdi die als eerste Belg over de streep kwam. Dieter Kersten werd tweede Belg. Daarna volgden De Kerpel en Michael Somers. Winnaar El Mouaziz liep gisteren nog een halve marathon.

Op de sprintcross bij de dames haalde een herboren Renée Eykens (lang onzeker door een verkoudheid) het voor Charlotte Jacobs en Yentl Vandenberghe. Lotte Scheldeman viel net naast het podium. Bij de mannen besloot Brecht Bertels na eerdere deelnames aan de korte cross en een licht teleurstellende 13de plaats in Roeselare nu zijn kans te wagen op de nog kortere afstand. Met succes. Bertels hield 43 anderen af in de langgerekte spurt naar winst. Na 2’46” mocht hij het zegegebaar maken.