Net zoals de bij de junioren werd er bij de senioren mannen een Belgisch team naar Hyères gestuurd. Thomas De Bock, Koen Naert, Yannick Michiels en Dries Baesemans mochten als laatste de hippodroom betreden. Samen werden ze tiende in het landenklassement

In een enorm snelle wedstrijd kwam het er voor elke atleet op aan om zijn eigen tempo te kiezen, want een inzinking in de laatste ronde wordt dubbel en dik betaald. Yannick Michiels ging het snelste van start en liep geregeld rond de 35ste positie maar moest op het einde nog heel wat plaatsen toegeven door een verrekking in zijn linker kuit. Hij liep echter door en werd toch nog 59ste. De kans is groot dat hij niet alleen een contractuur heeft opgelopen maar ook een scheurtje heeft. Koen Naert pakte het verstandig aan en probeerde elke ronde wat op te schuiven. Hij werd beste Belg van het viertal op een 28ste plaats. Ook Dries Baesemans paste die tactiek toe en volgde niet ver achter Naert op plek 40. Speerpunt van het team Thomas De Bock kende een moeilijke dag en werd 50ste.

Ali Kaya hield Isaac Kimeli in het verleden al tweemaal van een Europese overwinning - Foto: Jeroen De Meyer
Ali Kaya hield Isaac Kimeli in 2013 van de juniorentitel op het EK veldlopen in Belgrado – Foto: Jeroen De Meyer

Vooraan werd het meteen een strijd tussen het Turks-Afrikaans geweld. Paul Arikan en Ali Kaya gingen de strijd aan met de Spanjaard Ayad Lamdassem en diens landgenoot met Ethiopische roots Alemayehu Bezabeh. Die strijd duurde uiteindelijk nog geen twee ronden want Kaya liep al snel weg van zijn concurrenten. Maar halfweg koers kwam Bezabeh opnieuw aansluiten bij Kaya. In de laatste ronde kon Kaya toch nog weglopen van zijn Spaanse concurrent. Hij wint zo twee jaar na zijn titel bij de junioren nu ook de titel bij de senioren. Bezabeh pakte zilver voor Spanje, ook het brons, plaats vier en vijf waren voor Spanje.