Vandaag stond in het Provinciaal Domein Zilvermeer te Mol de eerste individuele manche van de Joker+ CrossCup op het programma. Na de Relays in Gent, waar ACME de volle buit nam, was het nu afwachten wie de eerste lange cross naar haar hand kon zetten. Louise Carton zette vorig jaar in het Molse zand een grote stap naar haar eindoverwinning in het klassement. De vraag was of ze die prestatie vandaag opnieuw kon neerzetten. Veerle Dejaeghere alsook de Zwitserse Martina Tresch, respectievelijk de tweede en derde van vorig jaar, waren alvast op hun hoede.

Een spannende wedstrijd werd het ditmaal zeker niet. Waar vorig jaar Louise Carton Veerle Dejaeghere pas kon inhalen na circa een halve wedstrijd, liet de jonge belofte nu de tegenstand van bij de start achter zich. Ze nam een grote voorsprong op Dejaeghere en wist die tot op het einde te behouden. De 13-voudige winnares van de CrossCup kon twintig seconden later wel knap tweede worden, voor de Zwitserse Fabian Schlumpf.

Julie Van De Velde was misschien wel de grootste verrassing bij de Belgen, zij werd mooi vierde. Imana Truyers en Sofie Van Accom waren de volgende Belgische meisjes in het rijtje.

De uitslagen kan u hier raadplegen.