In de Gentse Blaarmeersen wordt zondag naar jaarlijkse gewoonte de Easykit CrossCup op gang geschoten met de Relays. Een kleine negenhonderd teams worden verwacht. De Relays zijn een mooie voorproever met het oog op de eerste individuele manche in Mol, die binnen twee weken plaatsvindt. Tevens dienen de Relays als eerste waardemeter tussen enkele kleppers in het veld. Wie gaat met de winst en punten lopen? Een beknopte voorbeschouwing.

Lisa Rooms – Foto: Jeroen De Meyer

Geen Louise Carton aan de start zondag. De atlete van ACME maakt normaliter haar wederoptreden in het zand van Mol. Zenobie Vangansbeke voert het trio aan van ACME met Axana Schaeverbeke en Eline Pinter. De te kloppen ploeg lijkt dan weer CABW te gaan worden. De club versterkte zich met Imana Truyers en Vanessa Scaunet. Stephanie Barnes etaleerde op de Ekiden in Brussel al dat ze in goede doen is, waardoor zij als favorieten van start gaan. OEH zag Scaunet vertrekken, maar verwelkomde Astrid Verhoeven. Lisa Rooms maakte een goede beurt op de Ekiden en zal ongetwijfeld op dat elan willen doorgaan. Het trio van OEH met daarbij ook nog Nele Tordeur behoort dan ook tot de podiumkandidaten.

Verder wordt het uitkijken naar de prestaties van onder anderen Renée Eykens en Sofie Van Accom, voor respectievelijk KAPE en ACHL. Beide dames zullen ongetwijfeld gebrand zijn op het maken van een goede beurt.

De favorieten van Atletieknieuws:

*** CABW
** OEH, ACME
* ACHL, KAPE

Ongenaakbaar OEH?

Bij de mannen lijkt het winnende trio opnieuw op voorhand gekend te zijn. Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli zullen in de kleuren van OEH ten strijde trekken. Niet alleen het eerste team van de club maakt kans. Ook het team met Philip Cortvriendt, Joris Keppens en Robin Hendrix zal ongetwijfeld meespelen voor de dichte ereplaatsen. OEH mag vooral uit Waalse hoek concurrentie verwachten. CABW zag Soufiane Bouchikhi verkassen naar RFCL waardoor alle druk komt te liggen op de schouders van Jeroen D’hoedt en youngsters Younes Darrazi en Dorian Boulvin. RFCL mét Bouchikhi heeft ook Quentin Kebron en Oussama Lonneux aan de start, een geducht trio.

Pieter-Jan Hannes – Foto: Jasper Jacobs

Uit Vlaamse hoek kan DCLA dan weer rekenen op Ali Hamdi, Lukas Van Assche en Dries Basemans. RCG treedt naar alle waarschijnlijkheid aan met Bert Misplon, Jennen Mortier en Bashir Abdi. Abdi kent de Blaarmeersen als zijn broekzak en zal een goede beurt willen maken op eigen bodem. RESC mag evenmin onderschat worden met Jeroen Hendrikx, Kim Ruell en Pierre-Antoine Balhan aan de start. LYRA moet het zonder Brecht Bertels en Nicolaï Sake stellen, maar Michael Somers zal zijn beste beentje voorzetten.

De favorieten van Atletieknieuws:

*** OEH 1
** CABW, RFCL
* OEH 2, RCG, DCLA, RESC