Het veldloopseizoen werd vandaag traditioneel geopend met de Relays in de Gentse Blaarmeersen. Bij de mannen nam het team van Olympic Essenbeek Halle al voor het derde jaar op rij de overwinning mee naar huis. Bij de vrouwen stond er net als vorig jaar geen maat op ACME.

De eerste afstand bij de vrouwen, duizend meter, was een kolfje naar de hand van Yentl Vandenberghe die zo AVLO piloteerde naar de eerste plaats na één ronde. Niet ver achter haar volgden de andere teams en al snel kon Zenobie Vangansbeke de leiding overnemen. Zij liep de snelste 1500 meter bij de vrouwen waardoor Louise Carton makkelijk naar de overwinning kon lopen. In de achtergrond werd er druk gestreden om de ereplaatsen. Uiteindelijk ging het zilver naar AVR met onder andere Veerle Dejaghere en Hanne Vandenbussche en pakte ASVO brons. Opvallend in de uitslag: Sofie Van Accom van ACHL liep de snelste 3000 meter (1 seconde sneller dan Carton.).

 

Het podium bij de vrouwen - Foto: Tomas Sisk
Het podium bij de vrouwen – Foto: Tomas Sisk

De Bock, Debognies en Kimeli met drie op drie

Bij de mannen zagen we na de eerste ronde van 1500 meter meteen de topfavoriet als eerste de stok wisselen. Thomas De Bock gaf in polepositie de stok door aan Simon Debognies, die net als zijn teamgenoot de snelste tijd klokte. Slotloper Isaac Kimeli trok nog 3000 meter door en kon dan in zijn laatste ronde met de rem op naar de overwinning lopen. CABW, met Ismael Debjani, Jeroen D’Hoedt en Soufiane Bouchiki, werden tweede op iets meer dan twintig seconden. Bert Misplon, Riken Ost en Bashir Abdi pakten brons voor RCG.

Het podium bij de mannen - Foto: Tomas Sisk
Het podium bij de mannen – Foto: Tomas Sisk

De uitslagen kan u hier raadplegen.