Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

De Belgische hoogspringster Hannelore Desmet moest twee maanden geleden wegens een opspelende peesblessure forfait geven voor het vervolg van haar indoorseizoen. De inmiddels 24-jarige atlete reist morgen af naar het Zuid-Spaanse Nerja waar ze haar zomerseizoen zal voorbereiden.

“Ik heb me de voorbije acht weken vooral op alternatieve trainingen dienen toe te spitsen. Ondertussen ben ik weer aan het aan lopen, hoogspringen is er helaas nog niet bij”, vertelt Hannelore Desmet. Voor haar opleiding tot master in de kinesitherapie aan de KU Leuven werkte ze ondertussen haar laatste stage af, haar meesterproef is zo goed als afgerond en ze volgde ook nog enkele bijscholingscursussen. “Na het behalen van mijn diploma kan ik in de kinesistenpraktijk van trainer Wim Vandeven aan de slag. Daarnaast ga ik de komende vijf jaar in Gent ook nog de masteropleiding osteopathie volgen.”

Morgen vliegt ze naar het Zuiden van Spanje. In Nerja bereidt ze met een trainingsstage van ruim één maand het zomerseizoen voor.“Een precieze wedstrijdplanning heb ik nog niet echt. Het zomerseizoen is lang en duurt voor mij tot begin september. Allicht maak ik half mei mijn competitiedebuut.”

Bron: Atletiek Vlaanderen