Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs
Hans Alphen komt niet in actie op het WK Moskou. De tienkamper zijn herstel verloopt goed, maar zijn enkel kan hij nog niet intensief belasten. Daarom zegt zijn trainer Wim Vandeven tegen Sport.be dat we hem niet zullen te zien krijgen op het wereldkampioenschap. “Het heeft geen zin om aan 70% te willen starten op het WK en daardoor onnodige risico’s te nemen waar we later spijt van zouden krijgen.”

Begin februari begon de lijdensweg van de atleet van VAC. Op de Flanders indoor moest hij toen opgeven met een scheurtje in de mediale knieband. “Ik wil het WK in Moskou niet in gevaar brengen”, benadrukt hij toen. Nadien liep zijn voorbereiding weer vertraging op doordat hij ziek in bed lag met griep. Begin maart viel waarschijnlijk het slechtste nieuws. Hans Van Alphen blesseerde zich tijdens een polsstoktraining in Nederland. Hij kwam slecht neer met zijn enkel en een scheur in zijn gewrichtsbanden was het gevolg. Een operatie was noodzakelijk. In de twee maanden nadien mocht hij sowieso zijn enkel niet belasten.

Eind mei kloeg de 31 jarige atleet afkomstig uit Turnhout nog dat zijn revalidatie héél traag verliep en enkele dagen geleden is dus beslist dat Hans sowieso niet zal aantreden op het WK in Moskou dat nog te vroeg komt voor hem. Dat wil echter niet zeggen dat Hans geen wedstrijden zal afwerken komende maanden. Want zowel op de driekamp op de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège (volgende week woensdag) als op de KBC Nacht (op zaterdag 13 juli) zullen we hem te zien krijgen.