Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren.  Thomas De Bock (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het Belgisch Kampioenschap Veldlopen bij de lange cross mannen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Tot nu toe kan ik zeker niet klagen. Net als vorig jaar besloten we het zomerseizoen na de Flanders Cup van Leuven te stoppen om tijdig de voorbereiding van het cross-seizoen te kunnen aanvatten. Zo heb je zeeën van tijd en moet je ook niets forceren, wat in het verleden bij mij wel eens anders was. En als je bovendien met klasbakken van ORT de trainingen kan afwerken, is dat altijd een extra motivatie.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Net als vorig jaar zal de nadruk komen te liggen op het CrossCup-circuit. Met de winst op de Acerta Brussels Ekiden met team Den Blompot als voorsmaakje, toonden ook mijn ploegmaats van het Olympic Running Team al dat de huidige vorm nu al zeker niet slecht is. Al was de Ekiden louter een voorbereidingswedstrijd, toch geeft het een leuke positieve boost. Tussen de wedstrijden van de CrossCup door zullen naar alle waarschijnlijkheid ook de korte cross in Tilburg en de Kerstcross in Rieme als leuk intermezzo worden ingepland.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop voornamelijk mijn winter van vorig jaar te kunnen bevestigen en opnieuw gestaag in het seizoen te kunnen groeien. Vorig jaar werkte ik voor het eerst het volledige programma af en zagen we dat – ondanks de grote progressie die ik had gemaakt – ik nog niet klaar was om een winterseizoen met een zomerseizoen te combineren. Mijn trainer Tim Moriau  besliste dan ook om nog heel omzichtig te werk te gaan deze zomer. Ik kijk er dan ook naar uit om dit jaar wel die stap te kunnen zetten. De recente lactaattesten lieten alvast het beste vermoeden.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik hoop en verwacht dat ze allemaal met uitmuntende conditie aan het veldloopseizoen zullen beginnen. Het kan de aankomende CrossCup alleen maar meer kleur geven!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Simon Debognies! Ondanks schitterende tijden op de piste kon hij vorig jaar wegens ziekte amper de cross-spikes aantrekken. Ik ben er zeker van dat hij mooie dingen zal laten zien deze winter.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Isaac Kimeli (OEH – 24m): sympathieke trainingsmakker bij ORT, die erop gebrand is nog beter te doen dan vorig crossseizoen;
* Almensh Belete (VAC – 24m)
* Thomas De Bock (OEH – 16m)

* Simon Debognies (OEH – 14m): kan meestrijden voor een hoge notering in het korte cross-klassement;
* Lisa Rooms (OEH – 7m): sympathieke ORT’ster;
* Anne Galle (RCG – 5m): zal veel regionale glorie bekomen deze winter; 
* Björn Willems (RIEM – 4m): toffe kerel die deze zomer mooie resultaten liet optekenen op de steeple;
* Hanne Reynaert (ASVO – 4m)
* Lize Van Cauteren (RCG – 1m): kan bij de juniores puntjes opleveren;
* Tim Moriau (OEH – 1m): gepassioneerde trainer! Bij deze hoop ik hem te motiveren voor een comeback. Er wordt dus veel van hem verwacht!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Meedraaien voor een top 10 notering zou altijd mooi zijn!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels