Levende legende Usain Bolt denkt opnieuw na over zijn pensioen. De wereldrecordhouder op de 100m en 200m maakte dat bekend tijdens een interview in Mexico City. Hij wordt volgend jaar 30 en zou dan na Rio de beslissing maken tussen stoppen of nog één jaar doorgaan. In 2017 zijn er namelijk de wereldkampioenschappen atletiek in Londen.

“Mijn focus ligt nu op de Olympische Spelen van volgend jaar. Ik heb nog twee grote doelen die ik wil verwezenlijken voor ik op pensioen ga. Ten eerste wil ik drievoudig olympisch kampioen worden. Ook zou ik graag sub 19” lopen op de 200m.” Usain Bolt won al twee olympische titels op zowel de 100m, 200m als de 4x100m, en wil daar dus graag een drie van maken.

Op het voorbije WK in Peking veegde Usain Bolt alle twijfels van zich af door opnieuw de triple te binnen te halen. Daar liep hij een tijd van 19”55 op de 200m. Voor zijn wereldrecord van 19”19 scherper te stellen zal Thunderbolt uit een ander vaatje moeten tappen. Eerder gaf Bolt aan pas te stoppen na het WK in 2017, maar daar is hij nu niet meer zeker van. Hieronder kan u het interview met Bolt bekijken. Hij vervulde in Mexico City zijn sponsorverplichtingen voor Puma en sprak de aanwezige pers even toe.