Jeroen D’hoedt moet noodgedwongen afzeggen voor de kwalificaties van de 3000m steeple op het WK in Peking. Hij is onvoldoende hersteld van een enkelblessure die hij een week geleden opliep bij een hordetraining.

Exact een week voor competitie liet Jeroen D’hoedt via Twitter weten dat hij bij een hordetraining een lichte enkelblessure had opgelopen. Hij nam meteen de nodige voorzorgen om de enkel zo goed en vooral zo snel mogelijk te laten genezen. Maar uiteindelijk verliep dat genezingsproces niet snel genoeg om vannacht in actie te komen. Om 4u25 Belgische tijd worden immers de kwalificaties van de 3000m steeple afgewerkt in het Vogelneststadion. Alweer pech dus voor Jeroen D’hoedt, die vorig jaar ook al het EK in Zürich in rook zag opgaan door een blessure. We willen via deze weg Jeroen een spoedig herstel wensen, en veel goede moed!

Update 12u00: Jeroen D’hoedt stond gisteren onze collega’s van Sporza al kort te woord voordat hij een definitieve beslissing nam. “Het hart zegt lopen, maar het verstand zegt voorzichtig blijven”, legt hij uit. “Brute pech, maar het maakt deel uit van topsport. Dit zal me niet uit mijn lood slaan om mijn doel volgend jaar (kwalificatie voor de Olympische Spelen, red.) te bereiken. Ik weet dat ik het kan, alleen mag het wel eens gaan meezitten.” Het volledige audiofragment kunt u hier beluisteren.