Meerkamper Niels Pittomvils en steepleloper Jeroen D’hoedt mogen dan toch mee naar Peking. Dat danken ze aan hun sterke prestaties die ze geleverd hebben deze zomer. Ze haalden nipt de limiet niet, maar worden dus opgevist door de internationale atletiekfederatie om aan het juiste aantal deelnemers te geraken.

Niels Pittomvils - Foto: Tomas Sisk
Niels Pittomvils – Foto: Tomas Sisk

Atleet van Atletiek Vlaanderen, Niels Pittomvils, behaalde midden juli tijdens de Franse kampioenschappen een knappe 8049 punten. Daarmee bleef hij slechts 26 punten onder de gevraagde WK-limiet. Nu blijkt dus dat die prestatie toch voldoende is om mee te doen voor de wereldtitel tienkamp in Peking.

Ook Jeroen D’hoedt mag zich opmaken voor een tripje naar China. Op de KBC Nacht bleef hij amper twee seconden boven de WK-limiet op de 3000m steeple. De voormalige Belgische veldloopkampioen, aangesloten bij atletiekclub CABW, staat op de uitgezuiverde wereldjaarlijst 35ste, en dat blijkt voldoende voor een selectie.

Gisteren werd ook al Almensh Belete opgevist voor de 10.000m op het WK. Dit nadat ze nochtans niet onder de opgelegde tijd op de 5.000m geraakte waarmee ze vormbehoud diende te tonen. Zij liep op de KBC Nacht en op een meeting in Herentals respectievelijk 15’34 en 15’33, terwijl 15’25 gevraagd was.

 

2 REACTIES

  1. Leuk dat die D’hoedt zich mag opmaken voor een enkeltje China … na afloop van het WK niet meer terug gewenst in België blijkbaar :-)

Reacties zijn gesloten.