Sara Aerts heeft de laatste jaren het geluk niet aan haar kant. Na heel wat hinder aan de achillespees en hamstring leek ze deze zomer eindelijk weer verlost van alle pijntjes, maar helaas sloeg zaterdag opnieuw het noodlot toe. Op een wedstrijd in Polen scheurde ze haar hamstring en daardoor moet ze definitief een streep trekken door het WK in Peking.

Dat het Sara Aerts de laatste jaren niet voor de wind ging, hoeft al geruime tijd geen betoog meer. Maar als dit er dan nog eens bijkomt, zou je zelf in haar plaats bijna de moed verliezen. Na maanden van harde trainingsarbeid liep ze heel wat aardige tijden. Door griep kwam ze uiteindelijk op het BK in Brussel en de Flanders Cup-meeting in Ninove niet volledig tot haar recht maar wist ze toch de WK-limiet te benaderen, en daarop besloot ze om het nog één keer voor het WK Peking te proberen in Polen, op een wedstrijd in Szczecin. Op diezelfde dag werd duidelijk dat Sara Aerts misschien wel niet eens hoefde te lopen in Polen, omdat haar 13″02 op wereldniveau gezien toch wel een scherpe tijd is. Maar Aerts voelde dat ze sneller kon dan die chrono, en ging met vertrouwen van start in Polen. Maar uiteindelijk, terwijl ze nota bene noch aan de leiding liep, scheurde ze ongeveer halfweg de wedstrijd haar hamstring. Gisteren sprak ze nog van een vermoeden, vandaag werd dat vermoeden bevestigd door een echo: de hamstring is helaas gescheurd. Aerts zal opnieuw moeten revalideren, maar blijft hoopvol. Zo laat ze via Twitter onder meer nog weten dat ze misschien wel in september nog enkele wedstrijd kan lopen, maar ook dat valt af te wachten. Bij deze: spoedig herstel, Sara.