De Meeting voor Mon in Kessel-Lo prijkt dit jaar op een cruciale plaats in de atletiekkalender. Met de datum van 8 augustus valt de wedstrijd immers vlak voor het afsluiten van de inschrijvingen voor het WK in Peking. Ultieme kans dus voor enkele atleten om zich alsnog te plaatsen. Inschrijven voor de meeting zelf kan nog tot vanavond.

Genoeg atleten om naar uit te kijken alvast. Een greep uit het aanbod: Jonathan en Kevin Borlée lopen in principe elk een 400m, al kan een van de twee eventueel ook uitwijken naar de 200m. Op de 400m horden kan Michael Bultheel (al geplaatst voor het WK) zich nog eens meten met een topper: Daï Green, de Britse wereldkampioen van 2011, die de afgelopen jaren wel met blessures kampte.

Verder opvallend: er komen 11 atleten met een PR van onder de 1”48 aan de start van de 800m en zowat eenzelfde aantal liep al sub 2”04 bij de vrouwen. Twee hordelopers met PR van 13”42 en 13”43 komen Damien Broothaerts naar een WK-ticket pushen. Voor de ongetwijfeld massaal aanwezige fanboys: ook de heupwiegende Australische hordeloopster Michelle Jenneke zakt af naar Kessel-Lo.

Inschrijven voor de meeting kan dus nog tot dinsdagavond via http://mvm.dcla.be/nl/atleten/inschrijvingen

Later op de week schotelen we u een uitgebreide voorbeschouwing voor.