Thijmen Kupers maakte in het eerste weekend van augustus indruk op het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. Met 1’46″45 bleef de 800m-loper in de reeksen andermaal boven de WK-limiet, maar in de finales lukte het hem wel. Hij werd 400m gehaasd door een trainingsmakker die zich ook voor de finale had geplaatst en ging er daarna als een speer vandoor. Met 1’45″28 bleef hij dit keer wel onder de WK-limiet en dat het NK eigenlijk zijn laatste kans was, maakte het dubbel zo mooi. Kupers won op het afgelopen EK indoor nog verrassend brons en heeft met z’n 23 jaar ook nog een lange toekomst voor zich. Wij spraken hem op Flanders Cup-meeting in Kessel-Lo, waar hij wel voor ingeschreven was maar uiteindelijk niet aantrad omdat hij nog niet 100% gerecupereerd was van het drukke NK-weekend. Het gesprek kunt u hierboven bekijken.