Dat het een fantastische avond belooft te worden is nu wel duidelijk. Want hordeloopster Anne Zagré liep in het begin van de meeting naar een nieuw Belgisch record. Ze liep een uitstekende wedstrijd, versloeg de Amerikaanse Lolo Jones, en finishte in een knappe 12″71!

Anne Zagré bewees al langer dat ze over een goed vormpeil beschikt. In Luik liep ze enkele dagen geleden nog met 12″91 naar de limiet voor het WK en de OS. Maar wat ze nu presteerde slaat echt alles. Ze startte formidabel, iets dat vaak moeilijk is voor de 25-jarige atlete, kwam scherp over de horden en klokte ongenaakbaar af op 12″71.

Haar vorige nationale record dateerde van 17 juli 2012, toen liep ze in het Zwitserse Luzern naar een tijd van 12″79. Met haar nieuwe persoonlijke beste komt ze nu op de twaalfde plaats te staan in de wereldjaarranglijst, die aangevoerd wordt door de Amerikaanse Shakira Nelvis (12″34).

Sara Aerts

Lolo Jones, tweevoudig wereldkampioene op de 60mh, werd tweede in 12″92. Sara Aerts, die in Luik nog 13″11 wist neer te zetten, klokte nu nét iets trager af met 13″12. De WK-limiet en OS-limiet bedraagt 13″00.