Op dag drie van het EK voor scholieren in het warme Tbilisi heeft België haar eerste medaille te pakken. Tuur Bras scherpte in de finale van de 110 meter horden zijn Belgisch record aan tot 13″42 en pakte zo het zilver. Ook de andere atleten deden het voortreffelijk. Zo zorgden Elise Lasser, Sven Van Den Bergh, Jonathan Sacoor en Laures Bauwens voor mooie ereplaatsen.

Jorg Vanlierde begon vanochtend al om 7u15 Belgische tijd aan zijn tienkamp. Hij wist zich op de 100 meter, bij het verspringen (met PR) en bij het kogelstoten (met PR) telkens bij de top vijf te scharen, wat resulteerde in een tweede plek na drie proeven met 2.392 punten. In de namiddag stond dan het hoogspringen op het programma waar hij met 1m93 een derde persoonlijk record neerzette. Na een iets mindere 400 meter sloot Vanlierde zijn dag af op een knappe vierde plaats met 3.829 punten.

Stephanie Carbonelle - Foto: Tomas Sisk
Stephanie Carbonelle – Foto: Tomas Sisk

In het speerwerpen kon Aude Scheldeman zich niet plaatsen voor de finale van morgen. Met 44m93 werd ze twintigste. Ook Stephanie Carbonelle kon zich eveneens niet kwalificeren voor de finale op haar 400 meter horden. Met 60″64 werd ze net niet opgepikt als snelste verliezer.

Het eerste goede nieuws in de namiddag kwam dan van Eloitt Crestan, die zich op de 800 meter vlot plaatste voor de finale. Ook Laures Bauwens deed dat op de 200 meter. Zij liep ’s avonds in de finale naar de vijfde plaats met 24″18. Eerstejaarsscholier Thomas Carmoy zorgde ook voor een mooie ereplaats, hij werd zesde in het hoogspringen met 2m07.

Er was nog hoop voor een tweede medaille in Tbilisi. Elise Lasser probeerde op de 400m vanuit baan acht zo snel mogelijk te starten maar kwam in de laatste rechte lijn net tekort voor het brons. Met 55″35 strandde ze op negen honderdste van de derde plaats. Bij de jongens werd het ook ‘net niet’; Jonathan Sacoor en Sven Van Den Bergh werden respectievelijk vierde en vijfde in 47″71 en 47″84.