De Belgische scholieren in Tbilisi hebben op de laatste dag van het Europees kampioenschap voor drie extra medailles gezorgd. Tim Van De Velde en Remi Schyns pakten respectievelijk goud en brons op de 2000 meter steeple. Tienkamper Jorg Van Lierde breide een knap vervolg aan zijn eerste dag en legde beslag op het zilveren plak met 7.311 punten, goed voor een nieuw Belgisch record bij de scholieren.

Na dag één van de tienkamp vertoefde Jorg Vanlierde, toen al op PR-koers, op de vijfde plaats. Met nog vijf disciplines te gaan lag de atleet van AC Deinze ook nog steeds op medaillekoers. Vanlierde behoort immers tot een van de beste polsstokspringers binnen (en buiten) de tienkampwereld bij de scholieren. Met 4m60 won hij dan ook die discipline waardoor hij met nog twee disciplines opeens zicht kreeg op een Europese titel. Ook na het speerwerpen stond Vanlierde nog op de eerste plaats maar helaas moest hij die nog afstaan in de afsluitende 1500 meter. Met 7.331 punten verbeterde hij wel het Belgisch record van Alessandro van De Sande dat sinds 2014 op 7.270 punten stond.

Jorg Van Lierde - Foto KBAB-delegatie
Jorg Van Lierde – Foto KBAB-delegatie

Minder geluk was er voor Eliott Crestan, hij moest vrede nemen met een zevende plaats op de 800 meter. In een hele snelle wedstrijd ging het goud naar de Brit George Mills die met 1’48″82 het hele veld overklaste. Ook Florian Colle kon zich helaas niet bewijzen in het polsstokspringen. Hij faalde drie keer op 4m80 en werd met 4m65 elfde. De winst ging naar de Griek Emmanouíl Karális met 5m45.

Van De Velde en Schyns sterk op steeple

Later op de namiddag kwamen Tim Van De Velde en Remi Schyns aan de start van de 2000 meter steeple. Beide heren konden sterke persoonlijke records voorleggen en maakten hun reputatie waar. Van De Velde liep onbevreesd naar het goud in 5’53″77 en niet ver achter hem finishte Schyns als derde in een eveneens snelle 5’55″06, goed voor een persoonlijk record.