De heisa rond het al dan niet verdwijnen van de Memorial in België heeft een nieuw punt bereikt. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) wil namelijk een werkgroep oprichten die ervoor kan zorgen dan België grote evenementen kan blijven organiseren. Die actie kwam er nadat de raad van het bestuur, een dag eerder, de situatie rond het atletiekstadion op tafel gooide.

Zoals iedereen ondertussen wel weet wordt het Koning Boudewijnstadion allicht in 2020 afgebroken. Daardoor zou de Memorial Van Damme zijn locatie verliezen alsook de kandidatuur voor het EK atletiek in 2022. In het nieuwe nationale stadion is er (voorlopig) geen sprake van een atletiekpiste waardoor ook dat traject op niets uitdraait.

Daarom wil het BOIC nu samenzitten met de atletiekfederatie en andere betrokken partijen alsook mensen uit de politiek en economie. Immers “zonder kwaliteitsvolle infrastructuur is het voor de meeste sportdisciplines moeilijk om resultaten van topniveau neer te zetten. Bovendien bieden internationale sportevenementen zoals de Memorial uitzonderlijke kansen om de atletiek te beoefenen en promoten”, aldus het BOIC.