Verspringer Marvin Nicque verpulverde afgelopen weekend zijn PR in het verspringen. Dat hij die prestatie lukte in het verre China verklaart meteen de vertraagde berichtgeving. Een (verdiend) ticket voor het WKU18 leverde dat echter aanvankelijk niet op: het ontbreken van windmeting maakte dat de sprong niet gehomologeerd kon worden. Na veel vijven en zessen slaagde de federatie er alsnog in om Nicque bij de selectie te krijgen.

Marvin Nicque kwam in actie op de ISF schoolkampioenschappen in het Chinese Wuhan. Hij sprong er 7m41 ver en kwam zo 14 centimeter verder uit dan de gevraagde limietprestatie. Het Belgisch scholierenrecord, met 7m59 sinds 1988 op naam van Rudi Van Lancker, is meteen ineens niet zo veraf. Eerder dit jaar kwam Nicque al tot 7m02, maar had daar wel meer dan 2m/s ruggensteun voor nodig. Zijn persoonlijke beste stond op 6m75.

Opmerking: Door het ontbreken van de windgegevens werd de sprong van Nicque aanvankelijk niet gehomologeerd. Blijkbaar werden pas later gegevens over de windmeting beschikbaar gesteld door de Chinese organisatie (+0,4m/s). De atletiekliga stelde alles in het werk om Nicque alsnog bij de scholierenselectie te krijgen, en met succes! Marvin Nicque is daarmee de zevende Belgische deelnemer op het WKU18.