Tijdens de wereldkampioenschappen voor scholieren in het Colombiaanse Cali heeft Elise Vanderelst gedaan wat ze moest doen: zich kwalificeren voor de halve finales van de 800m. De atlete van MOHA had vooraf de derde beste tijd van haar reeksgenoten terwijl de eerste drie van elke serie, samen met de vier overige snelsten een ticket kregen voor de volgende ronde.

In de tweede van de vier reeksen startte de 17-jarige vanuit de ongunstige baan twee. Ze liep er tegen de topfavoriete Marta Zenoni, die een PR heeft staan van 2’03”40 op de 800m. Zij haalde het in de reeksen uiteindelijk ook makkelijk in 2’09”67. Naast de Italiaanse moest Vanderelst ook nog de Rwandese Iribagiza voorlaten. De Belgische finishte uiteindelijk knap als derde in 2’10”20. Haar PR op de 800m staat sinds eind mei op 2’07”42.

De reeks van Elise Vanderelst was uiteindelijk de traagste van alle vier de series. Ze kwamen door op 400m na 1’04”04. Daardoor heeft onze Belgische slechts de voorlaatste tijd onder alle gekwalificeerden voor de halve finale. Die twee reeksen worden vrijdagnacht (1u30 Belgische tijd) gelopen, dan zullen we weten of ze zich ook kan verzekeren van een finaleplek.

U kan de resultaten hier bekijken.