Vandaag trokken opnieuw heel wat Belgen de grens over naar Nederland, voor de traditioneel sterk bezette Gouden Spike in Leiden. In niet zo ideale omstandigheden waar de wind soms fel kwam opzetten, kwamen er wisselende resultaten uit de bus voor onze landgenoten.

Op de 400m snelde juniore Nenah De Coninck naar reekswinst in de B-reeks. Met 55″47 klokte ze exact dezelfde tijd als de één jaar oudere Rani Nagels, die in de A-reeks hiermee vijfde werd. Bij Almensh Belete draaide het wat minder goed op de 1500m. Met 4’28″33 eindigde ze als 11de in een race die gewonnen werd door de Ethiopische Basu Sado (4’09″94). Sara Aerts kwam tot 13″57  en een 4de plek op de hoge horden, maar vooral in het polsstokspringen lieten onze Belgen zich opmerken. Ben Broeders bracht met 5m35, goed voor een derde plek, zijn PR met 5cm hoger, en ook Thomas Van Der Plaetsen maakte een goede beurt. Met 5m25 werd hij vierde en laat hij nog maar eens zijn stijgend vormpijl zien. Bij hoogspringsters Hanne Van Hessche en Hannelore Desmet draaide het dan weer niet zoals gehoopt. Van Hessche kwam uit op 1m81, Desmet moest met 1m78 vrede nemen.

Op de 10.000m zagen ze in Leiden ook enkele Belgen aan de start verschijnen, waarvan Soufiane Bouchikhi het er het best van afbracht. Hij eindigde als 10de in 28″48″66. Nick Van Peborgh liet als 15de 29’32″78 optekenen, Willem Van Schuerbeeck, die aan de piste een broertje dood heeft, kwam als 23ste en laatste over de meet in 30’40″83. Verder sprong de 10″71 van Yannick Meyer ook nog in het oog en liet Vanessa Sterckendries haar hamer eindigen na 60m21.

De volledige uitslagen van de Gouden Spike in Leiden vindt u hier.