Nafi Thiam komt volgende week zaterdag op de Interclub voor het eerst sinds de AG Memorial Van Damme in actie. Thiam, die het afgelopen winterseizoen in rook zag opgaan door een kuitblessure, neemt maar liefst deel aan drie disciplines voor haar club RFCL. Op 8 juni opteert de meerkampster voor twee disciplines op de Gouden Spike in Leiden.

Nafi Thiam heeft haar langste trainingsstage ooit erop zitten. In het Turkse Belek trainde ze meer dan een maand met het oog op komende zomer. De 24-jarige atlete kon er onder perfecte omstandigheden trainen en ondervond op geen enkel moment last van haar spierscheur in de kuit, die haar afgelopen winter langs de kant hield. De komende weken test Thiam haar vormpeil op twee momenten, alvorens ze zich op 22 en 23 juni aan haar eerste zevenkamp van het jaar waagt in het Franse Talence.

Volgende week zaterdag trekt Thiam met haar club RFCL naar Gaurain, een deelgemeente van Doornik om er de Interclub in de op één na hoogste afdeling (Division Elite) te betwisten. De regerende Europese, wereld – en olympische kampioene zal in actie komen op de 200m en het speerwerpen. Na beide nummers zal Thiam ook de 4x100m afwerken.

Op de Gouden Spike in Leiden opteert ze voor de dubbel 100m horden en het verspringen. Beide disciplines volgen kort op elkaar waardoor het sowieso afwachten wordt wat het zal geven. Uiteraard is het eerste grote doel pas de Décastar in Talence, waar Thiam een zevenkamp afwerkt met het oog op het WK. In Doha kan de atlete zichzelf opvolgen als wereldkampioene. Er zou opnieuw Belgische atletiekgeschiedenis kunnen geschreven worden, aangezien ze twee jaar geleden in Londen nog de eerste Belgische wereldtitel in de wacht sleepte.