Hordenloopster Axelle Dauwens en 800m-specialist Jan Van Den Broeck tekenen present voor de Grote Prijs Stad Lokeren van komende pinkstermaandag. Met die twee nationale toppers worden opnieuw enkele interessante namen aan de Lokerse affiche toegevoegd.

Axelle Dauwens hoopt op de blauwe Lokerse piste op een tweede goede seizoensprestatie op de 400m met horden. Op de nationale interclub kwam de ACME-atlete tot 57″87, hoewel ze een persoonlijke beste heeft dat nog eens 2 seconden scherper staat.

Jan Van Den Broeck werd toegevoegd aan de 800m, die oorspronkelijk niet op het programma stond. In functie van de limietpoging van belofte Aurèle Vandeputte werd in allerijl nog een topreeks samengesteld. Ook militair Van Den Broeck (met 1’46″16 vorig jaar de snelste 800m-loper van ons land) hoopt zijn graantje te kunnen meepikken.

Oorspronkelijk stond ook de Noorse spurtbom Jaysuma Ndure op de deelnemerslijsten. Hij zegde echter in laatste instantie af. Zijn plaats op de 100m wordt opgevuld door Andreas Vranken, dit jaar al goed voor 10″83.

Het volledige deelnemersveld in Lokeren vind je hier.