Tijdens het Vlaams kampioenschap SVS, dat gisteren in Oordegem plaatsvond, heeft Mathew Ugwu het Belgisch record in het kogelstoten bij de cadetten verbeterd. Hij liet zijn vier kilo zware kogel landen na 18m14, wat 4 cm beter is dan het record van Ilya Defrère, dat ondertussen dateert van 2012.

De atleet van Hermes Atletiekclub Oostende liet zich deze winter ook al opmerken door tot twee keer toe het indoorrecord bij de cadetten in het kogelstoten aan te scherpen. Zijn indoorrecord bedraagt 17m89. Toch wel opvallend: Ugwu verbeterde zowel indoor als outdoor het Belgisch record op een SVS-wedstrijd.

Bauwens etaleert goede vorm

Laures Bauwens  - Foto: Tomas Sisk
Laures Bauwens – Foto: Tomas Sisk

Laures Bauwens van Racing Gent verbeterde haar beste prestatie op de 100m, waardoor ze opnieuw de richtprestatie voor het EYOF-kampioenschap behaalde (12″34). Bauwens kwam tijdens de reeksen van de 100 tot 12″12, wat één honderdste beter is dan haar 12″13, die ze twee weken eerder had weten neer te zetten op het provinciaal SVS-kampioenschap. Indoor liep ze naar 24″80 op de 200m, waarmee ze ook aan de richtprestatie van 24″95 voldeed. Zekerheid omtrent haar deelname is er pas op 28 juni, de deadline voor de richtprestaties. Als niemand Bauwens haar tijden kan verbeteren, mag de Gentse scholiere naar Tbilisi in Georgië afzakken.

De uitslag van het Vlaams SVS-kampioenschap vindt u hier terug.