De IFAM outdoor nadert met rasse schreden. Nog amper 1 dag en het is zover, dan vindt de jaarlijks sterk bezette International Flanders Athletics Meeting in Oordegem plaats. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekdag en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Sofie Van Accom (25, ACHL). De online ticketverkoop is reeds afgesloten, maar u kan nog steeds een kaartje verkrijgen aan de kassa.

Hoe is jouw voorbereiding op het zomerseizoen verlopen?

“Net zoals vorig jaar heb ik na het veldloopseizoen een tiental dagen rust genomen. Na deze korte rustperiode konden we starten met de voorbereiding voor het zomerseizoen. Net zoals vele atleten trok ook ik, samen met enkele atleten van The Yellow Armada, tijdens de paasvakantie naar het buitenland om er in ideale omstandigheden te kunnen trainen. De trainingen verlopen allemaal goed en ik voel dat ik momenteel een pak verder sta dan vorig jaar rond dezelfde periode.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?

“Traditioneel start ik meestal m’n zomerseizoen met het provinciaal kampioenschap. Dit jaar liep ik deze wedstrijd vooral om clubgenote Lore Tack aan een goede tijd te helpen. De trainingsstage zat toen nog duidelijk in de benen en ik miste vooral frisheid. De eerste echte afspraak was op de Prijzenmeeting van de eigen club. Daar won ik in 2’07”87 en meteen een snellere opener dan het jaar voordien. Ook dat ik dit jaar op het KVV alleen naar 4’17”36 liep, ofwel 4” sneller dan vorig jaar op het KVV, is een bevestiging van het goed gevoel op training.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM staat steeds garant voor sterke tegenstand. Ideaal dus om eens te testen hoe goed de conditie nu werkelijk is. Ook is de organisatie steeds tiptop in orde!”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf? Heb je een bepaalde prestatie voor ogen, al dan niet een limiet voor een internationaal kampioenschap?

“Ik hoop vooral op een snelle wedstrijd. Gewoon waar ik deze keer eens moet volgen en niet zelf het tempo moet bepalen. Hopelijk trekt de haas dus alles snel op een lint zodat er geen geduw, getrek of valpartijen (zoals vorig jaar) zijn. Vorig jaar liep ik op de IFAM 4’16”. Aangezien ik vorige week op het KVV al in de buurt van die tijd liep, verwacht ik toch om onder deze tijd van vorig jaar te lopen.”