De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft deze week de 10 internationale juryleden (ITO’s) aangeduid die tijdens de Olympische Spelen van Rio verantwoordelijk zullen zijn voor het correcte sportieve en reglementaire verloop van de atletiekwedstrijden. Voor de eerste maal in de geschiedenis maakt hier ook een Belgisch jurylid deel van uit.

Het is Patrick Van Caelenberghe die deze eer te beurt valt. Van Caelenberghe is al 20 jaar internationaal jurylid en eveneens organisator van de Putbosmeeting in Oordegem en voormalig voorzitter van het organiserende Vlierzele Sportief.

“Ik beschouw dit zelf als een eer dat de IAAF mij, exact 20 jaar nadat ik internationaal jurylid geworden ben, dit vertrouwen schenkt om deze delicate taak mede op mij te nemen”, aldus Van Caelenberghe. “Ik ben natuurlijk ook heel blij met deze aanduiding, die een bekroning is van een lange carrière in de atletiek en dit zowel als atleet, bestuurder, organisator en jurylid.”