Zaterdag vindt in Beveren het Vlaams kampioenschap alle categorieën plaats. Het wordt een lange dag: om 9u30 mogen de dames al aan het hamerslingeren en om 17u30 sluiten we af met de 400m horden voor de heren. Alle disciplines staan dan ook op het programma. Soms staan de absolute toppers aan de start, andere nummers beloven een duel tussen atleten uit de tweede lijn te worden. Hieronder leest u waaraan u zich kan verwachten.

De 100m bij de mannen lijkt een open strijd te gaan worden, waarbij Domien Decloedt met de scherpste chrono op de startlijst staat. Thuisloper Arnout Matthijs is huizenhoog favoriet voor de 200m. Bij de dames is Sarah Rutjens favoriete op de kortste afstand en Hanne Claes op de 200m. Claes liet vorige week al een heel goede indruk na en zou zomaar eens onder haar beste tijd van vorig jaar, 23″54, kunnen duiken. Op de baanronde wordt Vincent Vrijsen de te kloppen man, al is ook Stef Vanhaeren van de partij. Bij de dames is Charlotte Tahon favoriete.

De 800m lijkt bij de mannen een leuk duel tussen Aaron Botterman en Nicky Coemans te gaan worden, waarbij die eerste wel de beste papieren heeft. Bij de dames kondigt zich een spannende strijd tussen Marlies Schils, Lotte Scheldeman en Sofie Lauwers aan. De 1500m lijkt weggelegd voor Sofie Van Accom. Bij de heren zou het tussen youngsters Pieter Claus en Stijn Baeten heel wat spannender kunnen worden. Ook de 5000m zou wel eens heel open strijd kunnen worden, met Cedric Van De Putte als lichte favoriet. Bij de dames zou het tussen Karen Van Proeyen, Evy Pieters en Jolien Boonen moeten gaan. Bij de mannen belooft ook de steeple spannend te worden, met Jill De Brouwer als favoriet. Lore Van Cauteren is de enige dame die zich aan de waterbak waagt.

De 110m horden lijkt een mooi duel tussen Denis Hanjoul en Dario De Borger te worden, terwijl op de 400m horden waarschijnlijk niemand tegen Tim Rummens opgewassen is. Benieuwd of hij al richting 50 seconden gaat. Op de hoge horden bij de dames is Sarah Missinne topfavoriete, op de 400m horden is dat juniore Nenah De Coninck. Ze plaatste zich vorige week al voor het EK juniores. Het hoogspringen bij de mannen wordt in afwezigheid van Bram Ghuys een open duel met Emile Verdonck en Ruben Devrieze als grootste kanshebbers. Hannelore Desmet is favoriete bij de dames. In het verspringen moet Jeroen Vanmulder best rekening houden met een Wim Marynissen in topvorm. Bij de dames is Els De Wael de grootste kanshebster in het verspringen. In het hinkstapspringen lijkt er niets te beginnen tegen Sietske Lenchant en Solomon Commey.

Dat er weinig tegen te beginnen valt geldt ook voor Jurgen Verbrugghe en Jolien Boumkwo in het kogelstoten. In het polsstokspringen is Elien De Vocht favoriet bij de dames. Een leuk duel tussen Ben Broeders en Niels Pittomvils beslist waarschijnlijk over de titel bij de mannen. In het discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren telkens een favoriet en een sterke outsider, en dus een mooie wedstrijd. Edwin Nys en Sem Bras met de discus, Timothy Herman en Jarne Duchateau met de speer en Tim De Coster en Walter De Wyngaert met de hamer. De vrouwelijke favorieten lijken moeilijker geklopt te kunnen worden: Annelies Peetroons in het discuswerpen, Melissa Dupré in het speerwerpen en Vanessa Sterckendries in het hamerslingeren.