De Olympische Spelen van 2024 en 2028 kennen hun gaststad. Eerder was bekend dat zowel Parijs als Los Angeles graag de Spelen van 2024 zouden organiseren. Beide kandidaturen konden op veel steun rekenen. Het was dan ook niet makkelijk om een beslissing te nemen. De financiële compensatie voor LA gaf wellicht de doorslag: Parijs 2024 en LA 2028.

In 2020 is Tokyo aan de beurt, vier jaar na Rio. Op een verdere verdeling was het nog even wachten, al was het zeker dat het of Parijs of LA ging worden. Het is uiteindelijk LA die nog vier jaar langer zal moeten wachten. Erg rouwig zijn ze daar niet om, aangezien ze daarvoor een mooi geldbedrag in ruil zouden krijgen van het Internationaal Olympisch Comité. Parijs had minder oren naar het voorstel om te wachten tot 2028. In 2024 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat de Olympische Spelen er plaatsvonden. Beide steden zullen voor de derde keer de Olympische Spelen mogen verwelkomen.