Paulien Couckuyt breidde haar droomseizoen nog wat verder uit! Op de tweede dag van het Belgisch kampioenschap wervelde Couckuyt naar een fameuze 55″46. Daarmee duikt ze ruim onder de WK-limiet van 56″00. De Belgische titel misliep ze nipt, want Hanne Claes ging met 55”36 nog net een tikkeltje sneller. Daarmee verzekerde de 28-jarige atlete van RESC zich wel van de Olympische Spelen in Tokyo. Daarvoor werd 55″40 gevraagd.

Meteen prijs op eerste loopnummer tweede dag BK AC

Het eerste loopnummer was meteen een voltreffer van jewelste. De temperaturen zijn gezakt en dat zorgt voor betere weersomstandigheden. Hanne Claes ging gisteren redelijk eenvoudig aan de haal met de reekswint, vandaag keek ze Paulien Couckuyt in de ogen voor een hoogstaand duel. De Belgische titel ging uiteindelijk naar Claes in een tijd van 55″36. De WK-limiet had ze reeds op zak, begin augustus liep ze in Brussel de gevraagde 56″00. Vandaag doet ze zichzelf nog een olympische limiet cadeau. Een ferme opsteker, aangezien ze zich zo volgend jaar meteen kan voorbereiden op Tokyo. Haar persoonlijk record van 55″20 bleef wel overeind. Het worden volgend jaar alvast haar eerste Olympische Spelen.

WK-limiet voor Paulien Couckuyt

Paulien Couckuyt – Foto: Jimmy Cailly

Paulien Couckuyt had met Hanne Claes in de baan onder haar en de Britse Jessica Knight voor haar de perfecte tegenstand om meegezogen te worden richting een snelle tijd. Claes en Couckuyt gingen beiden snel van start en hielden 200 meter lang gelijke tred. Bij het ingaan van de bocht schakelde de Belgische kampioene van vorig jaar een versnelling hoger en leek Couckuyt te moeten temporiseren. De Europese kampioene bij de beloften verdapperde in de laatste rechte lijn en vond weer de aansluiting bij Claes. Even leek ze zelfs op en over de RESC-atlete te gaan, maar getrippel voor de laatste horde verhinderde dat sprookje. Couckuyt beet de tanden stuk in de laatste meters en klokte exact één tiende na Claes af op 55″46. Daarmee plaatste Couckuyt zich feilloos voor haar eerste wereldkampioenschap dat over minder dan één maand van start gaat in Doha. Couckuyt nam met deze tijd ook een flinke hap uit haar persoonlijk record dat 56″17 bedroeg.

Voor Claes is het haar tweede Belgische titel op rij dankzij een hele knappe 55″46. De bronzen medaille ging uiteindelijk naar Nenah De Coninck. Zij liet de klok stoppen na een voor haar mooie tijd van 58″73.