Er werd vandaag niet alleen in Jambes gestreden op interclub niveau. Ook elders streden heel wat clubs en atleten om de titel in hun afdeling. Onder hen ook heel wat bekende namen, wij zetten enkele opmerkelijke prestaties voor u op een rijtje.

Pieter-Jan Hannes - Foto: Tomas Sisk
Pieter-Jan Hannes – Foto: Tomas Sisk

Pieter-Jan Hannes opende zijn zomerseizoen op de interclub voor OLSE in Aartselaar. Hannes soleerde naar winst in 1’50”51. “Je hoopt natuurlijk altijd op een snellere chrono. Maar gezien de wind moet ik zeker teijseneden zijn. Ik ben ook tevreden dat ik mijn twee rondjes in hetzelfde tempo heb kunnen afwerken. Maar voor een eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is dit zeker veelbelovend. Uiteraard mis ik nog diepgang en competitieritme. Dat gemis werken we met een 1500m in Hengelo en een 800m op de Putbosmeeting in Oordegem weg” , vertelt Pieter-Jan Hannes op de site van Atletiek Vlaanderen . “In de afsluitende 4x400m nam ik de slotbeurt voor mijn rekening. Mijn splittijd was 49”50. Na eerst de 800m gelopen te hebben, ben ik ook daar heel tevreden mee”, voegde Hannes toe.

Aaron Botterman - Foto: Tomas Sisk
Aaron Botterman – Foto: Tomas Sisk

Een andere atleet van Atletiek Vlaanderen kwam ook in Aartselaar in actie. Aaron Botterman van KAAG nam er de 400m en 4x400m voor zijn rekening. Het was de terugkeer op piste voor Botterman nadat hij vorig jaar naar 1’46”17 liep op de KBC-nacht en daarna verstek moest laten gaan voor het EK in Zürich door een blessure aan de achillespees. Die blessure is volledig van de baan en Botterman liep naar de derde plaats op de 400m in 49”04. Een opsteker, want vorig jaar opende hij trager tijdens zijn eerste 400m, terwijl hij nu nog maar sinds vorige week echt aan zijn snelheid werkt. “Ik was toch wel enigszins teleurgesteld omdat ik vooraf op een hoge 48 seconden gemikt had. Wellicht heb ik mezelf wat te veel druk opgelegd en uiteraard mis ik ook competitieritme”, aldus Botterman op de site van Atletiek Vlaanderen. Op de 4x400m won KAAG de eerste reeks in 3’23”60, Botterman zette er een sterke splittijd van 48.12 neer. “Die 400m op de aflossing voelde, net als bij voorgaande interclubs, beter aan.  Positief was ook dat ik goed recupereerde. Ik had nog een 400m kunnen lopen”, voegde Botterman er nog aan toe. De winst op de 400m overigens was voor Vincent Vrijsen van AVT, hij kwam gelijktijdig met Arnout Matthijs over de finish in 47”94.

Jeroen Vanmulder nam ook in Aartselaar deel met DAC. Op de 100m klokte hij 11”16, waarmee hij niet ver boven zijn persoonlijk record van 11”04 bleef. Zijn 11”16 was goed voor de vijfde plaats op de 100m, die gewonnen werd door Andreas Vranken van ROBA in 10”83. In het verspringen sprong Vanmulder naar winst met een degelijke 7m65. Dario De Borger tekende ook present voor ROBA. Na een moeilijke zomer vorig jaar en ook geen vlekkeloze winter won hij op de 110m horden in een degelijke 14”16 en dit met een stevige tegenwind. Niels Pittomvils deed met Looise AV in Landelijke 2A in Duffel zijn eerste pistewedstrijd op Belgische bodem en klokte met een sterke tegenwind 11”52 op de 100m. Hij nam ook de slotaflossing op de 4x100m voor zijn rekening.