Abdelhadi El Hachimi is zonet tweede geworden in de marathon van Düsseldorf. Hij finishte in 2u13:46 (onder voorbehoud) op een halve minuut van de Roemeense winnaar Marius Ionescu.

El Hachimi volgde aanvankelijk vlot in de kopgroep en kwam halfweg door naar 1u05:52, wat nog steeds goed was voor een tijd rond de 2u12 indien hij ook zijn tweede deel even snel kon lopen. Maar rond kilometer 35 moest El Hachimi koploper Ionescu laten gaan en verloor hij te veel tijd om nog 2u12 te lopen. Zijn eindtijd ligt wel nog ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen(2u17:00), maar El Hachimi is nog niet zeker van een ticket naar het zonnige Rio in 2016. Elk land kan immers maar drie atleten sturen, en de concurrentie op de marathon in België is niet van de poes.

El Hachimi bewijst met deze prestatie nog maar eens dat hij beschikt over een goed herstelvermogen. Twee weken geleden stapte de atleet uit Luik nog uit tijdens de marathon van Rotterdam na een dikke dertig kilometer.

De uitslag kan u hier vinden.

1 REACTIE

  1. Ook Bouchiki stond vandaag aan de start in Düsseldorf… na 30km verdween hij weer uit de wedstrijd… de marathon toch onderschat? In Rotterdam gaf hij er de brui aan, en gisteren terug?

Reacties zijn gesloten.