Florent Caelen heeft de marathon in Antwerpen gewonnen in een tijd van 2u16:08. Daarmee duikt Caelen ook onder de limiet van 2u17:00 voor de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Het zou in Antwerpen een strijd worden tussen Florent Caelen en Lander Van Droogenbroeck. Beide atleten werden uitstekend gehaast door medeatleet en vriend Jesse Stroobants. Na 15 kilometer moest Van Drogenbroeck de rol lossen en liepen Stroobants en Caelen verder voor een tijd dik onder de 2u17:00. Na 25km zat Stroobants zijn rol als haas erop en ging Caelen solo verder. Met een klein verval in de laatste kilometers finishte Caelen bijna een minuut onder de gevraagde limiet voor de Olympische spelen. Met zijn eindtijd van 2u16:08 scherpt Caelen zijn persoonlijk record aan en zet hij ook de derde beste jaarprestatie neer na Koen Naert, die in Hamburg 2u13:39 liep, en Willem Van Schuerbeeck die 2u15:19 liet noteren in Rotterdam. Lander Van Droogenbroeck werd uiteindelijk tweede in een tijd van 2u19:46, de derde stek was voor Gino Van Geyte (2u33:56).

De volledige uitslag vindt u hier.