De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya kroonde zich vandaag tot nationaal kampioen op de 800m. Met een tijd van 2’05”05 bleef ze evenwel 4 seconden boven de gevraagde limiet, toch zijn er goede tekenen dat de voormalige wereldkampioen deze zomer terug op een internationaal kampioenschap staat. Deze zomer zou ze graag de limiet lopen voor het WK in Peking.

De nog altijd maar 24-jarige Semenya is lang niet meer de “oude”. Een nieuwe coach, Jean Verster, een nieuwe haarstijl, een knappe mohawk, en een nieuwe fysieke Caster Semenya moeten ervoor zorgen dat ze in de eerste plaats gezond blijft. De tienersensatie die de wereldtitel nog wist te bemachtigen op 18-jarige leeftijd, in 2009, won in 2012 nog zilver op de Olympische Spelen. Nu, na 3 jaar van knieproblemen, lijkt het erop dat de 800m-loopster opnieuw naar een goede vorm aan het groeien is. Voorlopig staat er nog 1 wedstrijd gepland in Zuid-Afrika voor ze overzees trekt om tegen internationaal geweld te strijden.