De meeste spanning werd verwacht op de korte cross. Deze namiddag streden maar liefst 218 veldlopers om die felbegeerde Belgische titel. In Wachtebeke was het dan ook drummen om een plaatsje vooraan aan de start te bemachtigen. Uitkijken was het naar favorieten Franky Hernould, Brecht Bertels en Valere Hustin.

Goede starts zagen we van Maarten Mortelmans, Valere Hustin en Wesley De Kerpel. Ook Franky Hernould was vooraan te bespeuren. Al snel werd de grote groep op een lint getrokken. François Clais trok dan naar voren en pakte een gaatje, hét teken voor Abdellah Dacha om zich naar voren te begeven.

Dacha dichtte het kloofje en pakte Simon Debognies, Ismael Debjani en Yannick Michiel mee. Franky Hernould en Valere Hustin kwamen niet meer in het stuk voor. Ismael Debjani had duidelijk nog overschot en plaatste en fantastische eindjump. Hij pakt hiermee enigszins verrassend de Belgische titel voor Simon Debognies en oriëntatieloper Yannick Michiels.

U kan de uitslagen hier bekijken.