Iets meer dan 100 deelnemers kwamen aan de start van het Belgisch kampioenschap veldlopen bij de senioren heren. Géén Bashir Abdi en Jeroen D’hoedt. Zij zijn niet voldoende hersteld van hun blessures en moesten passen voor deze hoogmis. Grote topfavoriet vooraf was Isaac Kimeli. De outsiders Stijn Garain, El Hachimi en Koen Naert gingen hem in ieder geval het vuur aan de schenen leggen.

Bij de mannen kregen we snel een elitegroepje samen. De namen zegt u? Koen Naert, Isaac Kimeli, Thomas De Bock, Stijn Garain, Jesse Stroobants, Abdelhadi El Hachimi, Kim Ruel en Steven Casteele. Traditiegewijs startte El Hachimi (RFCL) verschroeiend hard. Hij pakte enkele meters en kreeg El Mouaziz mee. Maar langzamerhand  kwam het elitegroepje weer samen, waarna El Mouaziz opgaf.

Ook El Hachimi moest dat even later bekopen en nam afscheid van de kopgroep. Daar zagen we een sterke Jesse Stroobants en Koen Naert die het tempo hoog hielden. Ook Steven Casteele waagde zijn kans en deelde een prikje uit. En dat had zijn effect. Het groepje werd alsmaar kleiner en op 2 ronden van het einde kregen we een trio vooraan. Koen Naert, Isaac Kimeli en Steven Casteele, die de boel in gang had gezet, kwamen samen aan kop.

Isaac Kimeli riep zijn clubgenoot, Thomas De Bock, echter terug. En zo kregen we een vijftal aan de leiding want in het zog van De Bock keerde ook Stijn Garain terug. Ondertussen ging de bel voor de laatste ronde. Hoog tijd dus voor Isaac Kimeli om alles op orde te zetten. Met meer oog voor clubmaat De Bock dan voor zijn eigen wedstrijd (doel was om met twee op het podium te eindigen) sleurde hij aan de kop en sprintte hij zo solo naar de overwinning. Koen Naert nam het zilver voor zijn rekening. Thomas De Bock finishte als derde.

Bekijk de uitslagen hier.