De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 11 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Dario De Borger. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“De voorbereiding verliep goed. Na een minder outdoorseizoen, waar ik misschien wat te makkelijk ervan uitging dat ik de EK-limiet ging lopen, zit ik terug in de flow. Ik kende een goede stage in Zuid-Afrika, maar ben wel enkele dagen wat ziekjes geweest. Ik voel dat ik nog moeilijkheden ondervind om constante trainingen af te werken. Ik mis nog wat weerstand, maar dat komt wel goed.”

Dario De Borger - Foto: Tomas Sisk
Dario De Borger – Foto: Tomas Sisk

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijd(en)? Bracht het al wat je er van verwacht had?

“Het Vlaams indoorkampioenschap afgelopen weekend boezemde me vertrouwen in. Het mindere outdoorseizoen is verleden tijd, en ik heb het goede gevoel opnieuw te pakken. Ik kwam tot 7″89 en 7″86 en dat zijn aardige tijden. Mijn wedstrijden zijn nog niet perfect, maar daar werk ik de komende weken aan.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM indoor is altijd wel een mooie wedstrijd en er wordt mooie concurrentie voorzien. Twee jaar geleden liep ik er mijn indoorrecord met 7″74, dat hoop ik nu te verbeteren. Ik kijk er naar uit! Komend weekend loop ik nog in Amsterdam, en dan richt ik mij vizier volledig op de IFAM.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Met onder meer Adrien Deghelt (7″57), Damien Broothaerts (7″70) en de Fransman Aurel Manga (7″73) staan er enkele snelle mannen op de deelnemerslijst. Bij goede concurrentie kan ik altijd wat meer, en hopelijk geeft dit mij op de IFAM ook vleugels. Een PR-verbetering zou alvast heel mooi zijn, en dat zou meteen betekenen dat de EK-limiet (7″69) ook dichtbij komt. Ik wil mij hier echter niet op vastpinnen, want ik heb uit het verleden geleerd dat dit niet altijd de beste keuze is.”

Naar welk nummer op de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

“Ik vind het mooi dat de organisatie het heeft aangedurfd om een 400m horden op het programma te zetten. Als hordeloper trekken de horden mij natuurlijk aan, maar een 400m horden indoor zie je ook niet veel. Er staan enkele heel mooie namen op de deelnemerslijst, ik kijk er alvast naar uit. Of ik mij ooit aan de lage horden ga wagen? Ik heb er al veel over nagedacht. Het zal er weleens van komen, maar nu ben ik daar nog niet klaar voor.”