Aanstaande zondag worden in de Topsporthal te Gent de Vlaamse indoorkampioenschappen alle categorieën gehouden. Voor heel wat nationale toppers een eerste test richting een eventuele EK-limiet.

Aangezien er deze winter een Europees kampioenschap op de planning staat, hengelen heel wat Belgische atleten naar een EK-ticket. Het Vlaams kampioenschap van komende zondag wordt door velen gezien als een eerste echte test. Ook Eline Berings zal wellicht eens willen weten hoe ver ze staat. De kans dat de Belgisch recordhoudster op de 60m horden zich meteen al veilig stelt van haar ticket naar Praag, is behoorlijk groot vermits ze de voorgaande jaren daar meestal ook al in sloeg. De concurrentie komt onder meer van Marjolein Lindemans, die ook het verspringen voor haar rekening neemt. Berings zal ook haar snelle benen testen op de 60m, wat Dario De Borger niet doet. Hij kiest resoluut voor de hoge horden, en zal meteen ook weten hoe ver hij nog van het minimum verwijderd is. Verder treedt bij de dames ook Jolien Boumkwo opnieuw in competitie. Zij mikt meteen op de limiet voor het EK voor beloften van deze zomer. In het hoogspringen tekent Hannelore Desmet opnieuw present en zal onder meer Sietske Lenchant, die ook het hinkstapspringen zal afwerken, voor de tegenstand zorgen. In het polsstokspringen is Elien De Vocht de absolute favoriete, Hanne De Baene, die net als De Vocht zich reeds verzekerde van een internationaal zomertoernooi, lijkt de grootste kandidate voor het zilver.

Hans Van Alphen en Cedric Nolf - Foto: Tomas Sisk
Hans Van Alphen en Cedric Nolf – Foto: Tomas Sisk

Net als bij de dames worden bij de heren eveneens mooie sprintduels verwacht, zo ook op de 200m. Seppe Thys voert daar de deelnemerslijst aan, maar de tegenstand met onder meer Stef Vanhaeren zal het goud hem ongetwijfeld niet cadeau doen. Op de 400m test Jan Van Den Broeck na zijn korte stage in Tenerife hoe zijn sprintbenen het stellen. Verder krijgen we wellicht ook mooie duels in het verspringen, waar Jeroen Vanmulder en Cedric Nolf elkaar bekampen. In het kogelstoten zullen Jurgen Verbrugghe en Philip Milanov waarschijnlijk strijden om de knikkers, en in het polsstokspringen maakt Ben Broeders zijn opwachting, maar verschijnen tienkampers Hans Van Alphen en Niels Pittomvils ook op het appel.

Het programma van de Vlaams kampioenschap AC vindt u hier.

De deelnemerslijst bekijkt u via deze link.